stichting Creative Thinking http://www.stichtingcreativethinking.nl En nog een WordPress site Mon, 18 Jun 2012 11:57:17 +0000 nl-NL hourly 1 http://wordpress.org/?v=4.2.10 Bright White Day non-profit http://www.stichtingcreativethinking.nl/bright-white-day-non-profit/ http://www.stichtingcreativethinking.nl/bright-white-day-non-profit/#comments Mon, 18 Jun 2012 11:42:54 +0000 http://www.stichtingcreativethinking.nl/dev/?p=48 Bright White Day, voorheen verrassingsdag.nl…

Bright White Day is een nieuwe naam voor een vertrouwd concept: hét non-profit event voor persoonlijke ontwikkeling. Maar dan wel persoonlijke ontwikkeling in een nieuw en ander perspectief.

Bright White Day is een dag zonder winstoogmerk vol workshops en belevenissen van allerlei aard. Een proeverij van ideeën en uitgangs- punten: onverwachte gebeurtenissen en kennismakingen met verschillende bekende en onbekende zaken. En dat nu elk jaar sinds 2006: verrassend, schitterend en open ofwel een Bright White Day!

In opdracht van de stichting wordt deze Bright White Day non-profit jaarlijks georganiseerd door Sander Vrugt van Keulen en Marius van Diermen. De opbrengsten van deze dag worden elk jaar geschonken aan een goed doel.

Op vrijdag 25 september 2009 is het een Bright White Day in conferentiecentrum de Spreeuwel in Westelbeers (Tilburg).

website: www.BrightWhiteDay.nl mail: welcome@BrightWhiteDay.nl
]]>
http://www.stichtingcreativethinking.nl/bright-white-day-non-profit/feed/ 0
OR-trainer.nl http://www.stichtingcreativethinking.nl/or-trainer-nl/ http://www.stichtingcreativethinking.nl/or-trainer-nl/#comments Mon, 18 Jun 2012 11:39:02 +0000 http://www.stichtingcreativethinking.nl/dev/?p=42 Hoe kies je als ondernemingsraad een goede trainer? Of een goede coach / consultant?

De medewerkers die gekozen worden in de OR hebben volgens de wet recht op ‘scholing’, oftewel training en coaching in hun functioneren. Daarbij geldt het zitting nemen in die OR als een een vorm van (persoonlijke) ontwikkeling.

Elk bedrijf met meer dan 50 medewerkers verplicht is tot het hebben van een ondernemingsraad (OR); een gekozen vertegenwoordiging van de medewerkers die met de directie overlegd over het reilen en zeilen van het bedrijf.

Het is moeilijk om als OR te komen tot een goede keuze welke trainer voor hen of hun situatie het meest geschikt is. Er zijn (nog) geen vergelijkende websites of handleidingen. Wel zijn er erkenningen en certificeringen; maar hoe weet een OR nu of die trainer wel bij hen ‘past’?

Daarvoor is de non-profit website www.OR-trainer.nl opgezet; om een zeer grote selectie van OR-trainers te vergelijken. Niet alleen op categorieën, maar ook op basis van reviews van andere OR-en. Ook is op deze website het laatste nieuws op het gebied van ondernemingsraden in Nederland te vinden en wordt er gewerkt aan een Wiki over OR-en.

De website www.OR-trainer.nl wordt o.a. gesponsord door CT2 met de donatie van de diverse domein namen en de programmatuur van de website. Het is de bedoeling dat de website op termijn kostendekkend zal zijn met inkomsten uit advertenties.

]]>
http://www.stichtingcreativethinking.nl/or-trainer-nl/feed/ 0
en de toekomst??? http://www.stichtingcreativethinking.nl/en-de-toekomst/ http://www.stichtingcreativethinking.nl/en-de-toekomst/#comments Mon, 18 Jun 2012 10:55:51 +0000 http://www.stichtingcreativethinking.nl/dev/?p=1 Op dit moment zijn er plannen om in de nabije toekomst projecten te starten in het kader van informatievoorzieningen via internet (zoals de web portal OR-trainer.nl).

Er wordt door vele aanbieders

persoonlijke ontwikkeling aangeboden aan particulieren en bedrijven; maar hoe maak je een onderscheid? Hoe weet je wat bij jou of jouw bedrijf past? Daarom wil de stichting onderzoeken hoe deze informatievoorzieningen verbeterd kunnen worden. En dat de informatie verspreid wordt op een open, eerlijke wijze zonder materieel gewin.

Daarnaast wil de stichting de toekomst van persoonlijke ontwikkeling verkennen om juist op die toekomst in te spelen.

Heeft u plannen of ideeën in deze richting of bent u op zoek naar een goed doel op het gebied van persoonlijke ontwikkeling? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek om te onderzoeken wat wij voor elkaar kunnen betekenen.

]]>
http://www.stichtingcreativethinking.nl/en-de-toekomst/feed/ 1